Summering av Motala Expo 2022

07 juni 2022

scribbles-scribbles-2-light

Ett par veckor har nu gått sedan företagsmässan Motala Expo genomfördes för trettonde året. 2022 års upplaga var både efterlängtad och speciell efter att ha blivit uppskjuten tre gånger.

Stundtals var det riktigt mycket folk som besökte årets Motala Expo.

Aldrig tidigare har mässan arrangerats i maj vilket innebar rekord i antal utställare. Totalt bidrog 135 bolag till en fantastisk stämning på årets Motala Expo. Affärer för miljoner och stor nöjdhet bland utställarna kan nu summeras två veckor efter mässan. Utöver detta kunde man notera en glädje i att återigen få träffas i stora sammanhang.

– Det var så härligt att höra sorlet igen! Att möta alla glada utställare och besökare, det var väldigt tydligt att detta var så efterlängtat, berättar projektledare Johanna Sjögren på Tillväxt Motala AB.

Förutom att vara en uppskattad mötesplats, levererar mässan även stor nytta visar den utvärdering som har genomförts av mässans utställare. Nära 75% uppger att Motala Expo gett företaget konkret affärsnytta och lika många vittnar om att de tecknat order eller sålt under mässdagarna. 50% uppger att värdet på affärerna landar på mellan 10 000-100 000 kronor. 

-Det är otroligt glädjande och väldigt viktigt för oss att se den nytta som mässan ger Motalas företag. Det är precis det här Motala Expo syftar till, att vara en mötesplats för affärer, säger Johanna Sjögren.

Bimex korades till Årets Motalaföretag 2022
Joachim Larsson utsågs till Årets Företagare, här med Christina Gyberg ordförande i Företagarna Motala & Vadstena

Under mässan korades också flera vinnare. Årets företagare blev entreprenören Joachim Larsson på Kona och som Årets Motalaföretag utsågs 40-årsjubilerande Bimex verktyg AB. Årets monter gick till Securitas som hade fullt ös hela tiden och satsade hårt på att sprida kunskap med hjälp av AI. Motala kommun blev Årets UF-kommun i Östergötland något som uppmärksammades på scenen.

Securitas monter utsågs till årets bästa med motiveringen:
Inte den mest iögonfallande montern men i år är det insidan som räknas. Den tydliga profileringen på livräddning har lockat många besökare att stanna till och besöka en virtuell verklighet där säkerheten sätts på prov.
Årets UF-företag, Boots4U prisades på scenen

Arrangör

TAG_BLUE_Tillvaxt_rek_new

Partners

Logotyp Platen
Logo 2022
Logotyp Rena Tak
Logotyp Skobes
cropped-Borenet-logo-300x100
Logotyp Mässupport
Logotyp Sunsolutions
Logotyp Företagarna

Officiell reklamleverantör

graphicprofile

Officiell mediepartner

MVT-med-utskrivet-under-pos